torsdag 2 april 2009

Sammanträffande..

..med tanke på de två föregående inläggen. På Debatt diskuterade man ikväll ekologisk kontra konventionell mat. Jag blev något chockad över att man ens debatterade detta, fördelarna med ekologiskt är ju för mig så självklara.
Jag tycker också att debatten var något missvisande då man mest jämförde svensk mat och svenska jordbruk med ekologiskt. Svensk mat är för det mesta synonymt med relativt bra mat och samma sak med svenskt jordbruk och djurhållning. Men majoriteten av alla livsmedel i affärerna är ju inte från Sverige. Jag tycker heller inte att alla fördelar med ekologiskt framkom vilket var synd. Jag hoppas verkligen att inte den här debatten får den ekologiska köptrenden att minska.

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag heter Anders Linder och arbetar med en miljökonferens som ska vara i maj och jag skulle vilja skicka information till dig.

  Är du intresserad av detta och vill ha mer information så kan du höra av dig till anders.linder@prat.se

  Tack på förhand!

  Anders

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också en viktig aspekt missas: vi är så många på jorden att vi inte klarar av att ge alla mat om vi inte sprutar på fullt med bekämpningsmedel. Är inte det lite snett? Vi måste förstöra för oss själva så att vi kan överleva lite till, men det är inte ett dugg hållbart. Vi måste bli färre om vi inte ska förstöra den här planeten.

  SvaraRadera
 3. Jag håller absolut med dig Annie! Det är ingen hållbar lösning alls.

  SvaraRadera