En favorit är grön ärtsoppa, den gör jag när jag kommer hem från en lång dag av föreläsningar och behöver få i mig näring så fort det går. Den tar bara mellan 5-10 minuter att göra.
Det är bara att koka lite gröna ärter, ta i lite grönsaksbuljong, mixa i en mixer, hälla i lite mjölk eller grädde (soja och havreprodukter funkar såklart lika bra) och salta och peppra. I vilken ordning man gör det kan man själv bestämma.
För ett mer detaljerat recept föreslår jag en sökning på internet.
Grön ärtsoppa med en klick pepparrots-cremefraiche, DET är namnam det. :)
SvaraRaderahttp://veggietoppen.wordpress.com/2009/02/12/ekognista/
Åh åt tokgod svampsoppa på jobbet idag. Man blir bortskämd på pastejköket! Glass, persikor och hallon efter det! muummaa
SvaraRaderaHaha, Tomas, det låter ju himla bra. Pastejköket verkar stå stadigt i lågkonjukturstormen :)
SvaraRaderaJa jo vars. Fast våran ekopastej är ett skämt. Den är inte så eko som man kan tycka är rimligt. Men det ska bli ändring inom snar framtid sägs det
SvaraRadera