torsdag 5 februari 2009

Fundering

Under min barndom brukade min mamma alltid laga suspekta grönsaksrätter. Det var mycket pastasåser på broccoli, grytor på tonfisk och majs, på paprika och gröna ärtor, stuvad vitkål ja gud vet vad. Inget efter recept såklart, lite på känn beroende på vad som fanns hemma. Själv ville jag egentligen ha köttbullar och potatis, köttfärssås, ja "normal mat" (det fick vi ibland också).

Det slog mig idag när jag stod vid spisen, det är exakt så min matlagning ser ut idag. Mystiska kobinationer av olika grönsaker, lite improvisering och hipp som happ, bara det går relativt fort och resultatet blir nyttigt så är jag nöjd. Mindre nöjd är min sambo som desperat efterlyser "vanlig" mat.



En gryta på purjolök, rödlök, vitlök, morötter, fänkål, champinjoner, röda linser, grönsaksbuljong, grädde och diverse kryddor

1 kommentar:

  1. Åh vad gott det ser ut!! Man blir så nöjd när man lagar så nyttig mat! Min sambo är inte heller supernöjd när jag gör sådana middagar. Du... jag såg att du hade en jättefin symaskin på köksbordet! :) Vad tycker Daniel om det? Jag har nämligen också en symaskin på köksbordet (bara ifall att) som tar upp 1 av 6 platser. Mårten hatar att den står där. Hotar med att ställa HANS största intresse - motorcykeln - på köksbordet. Suck. /Sanna

    SvaraRadera