tisdag 7 april 2009

-Hej jag heter Lovisa och är sockerberoende.

Detta inlägg känns ganska jobbigt att publicera. Det har kanske att göra med min självbild, stolthet och rädsla för att förlora lite trovärdighet. För jag lever inte alltid som jag lär. Det är ju inte så att jag springer till datorn varje gång som jag har begått en miljösynd.

Jag har trott att jag äter nyttigt och det gör jag nog också i allmänhet men emellan baljväxter, rotfrukter och surdegsbröd slinker det ner alldeles för mycket skräp. Mer än vad jag kunnat tro. Denna insikt har jag fått genom att jag under 7 dagar har dokumenterat precis allt onyttigt som jag äter. Varför delar jag med mig av detta? Jag tycker att ni är värda att veta sanningen kära läsare. Här har ni den:

1 torr liten kaka
2 dumlekolor
2 nötcreme
3 ekologiska karameller
2 småkakor
4 chokladrutor
1 wienerbröd
5 salta karameller
vaniljsås (egengjord)
Ett halvt paket Singoalla
3 nävar chips
En halv pizza
Kladdkaka + glass
6 Lakrisal (inte hela rullar för guds skull)
1 GB-sandwich

Och där fick jag för att jag har predikat om E-nummer och helfabrikat. Jag ser också ett mönster vilket kanske skrämmer mig mest. Sockerintaget är väldigt jämnt fördelat över dagen och veckan. Jag äter inte allt under t ex helgen eller på ett kalas, i så fall hade jag inte sett det som ett problem. Nej, jag får helt enkelt erkänna att jag är sockerberoende.

7 kommentarer:

 1. Vad modig du är som ändå erkänner, det är mer än vad jag vågar göra...min sockerlista skulle nog bli dubbelt så lång!
  Dessutom så har du ju en massa bra morgonrutiner, fortsätt med det :)

  SvaraRadera
 2. Hej sockerberoende Lovisa! ;) Jag tycker också det är enormt svårt att hålla nere med sockret, man borde ju va lite schyst mot sig själv coh ha lite delmål, inte bara tro att man ska kunna sluta bara sådär. På tåget till Örebro åt jag en hel påse dragéägg (det är ju så GOTT! men massor av E-nummer!) eftersom jag visste att jag gjorde fel åt jag med jämna mellanrum på en stor morot :). /En som lätt äter en hel rulle ballerinakex!

  SvaraRadera
 3. men lisa!
  det va val inte sa mkt?
  med tanke pa hur duktig du ar annars sa far du ju faktiskt ata sant med.
  om jag gjorde en san lista kanske du skulle ma battre :p
  Kram

  SvaraRadera
 4. Tack Mijima! Ja mina rutiner fungerar jättebra så dom slutar jag inte med!

  Amilia: Haha, jag tror dig inte! Det är väl bara popcorn på din lista i så fall :) Själv mängden kanske inte är överdrivet stor men jag trodde ju att jag nästan inte åt något onyttigt alls och speciellt inte godis VARJE dag!

  Sanna: Nej delmål är en bra idé! För mig har sockerintaget minskat för varje dag och det beror på att jag vill undvika att skriva upp något på listan. Sen måste man ju få unna sig något ibland!

  SvaraRadera
 5. Även solen har sina fläckar vet du :)

  SvaraRadera
 6. Jag har en kompis som vräker i sig en påse nappar och en påse bilar eller skumtomtar i princip varje dag...

  SvaraRadera
 7. Som tidigare talare,,, det där var väl inget.
  dessutom är det det som är så härligt med bloggar, man får vara hur präktig man vill!! Folk skulle bara veta,,, men varför ta upp allt dumt man gör, om det inte är som en liten pepp för sig själv då ;)

  SvaraRadera