fredag 27 mars 2009

En arg Lovisa

Pga praktiken blev det ingen marsutmaning. Nu är det färdigpraktiserat och utmaningen för april kommer att bli att skriva klart och skicka in en insändare i tidningen. Just nu är jag på gränsen till förbannad. Fredagskänslan och Let´s dance byttes ut mot besvikelse då jag gick in på WWF:s hemsida. Där ser jag att min kära stad inte har valt att uppmärksamma Earth hour till skillnad från nästan alla andra småländska städer + över hälften av Sveriges alla kommuner, där det bland annat ska släckas ner och hållas tal.

Vet ni förresten att barnen här serveras kyckling från Thailand och korv från England? Inget närodlat och inget ekologiskt. Kostavdelningen svarar inte ens på mina mail.

Jag har också läst kommunens "miljöplan" och den är, ja skrattretande jämfört med andra kommuners. Förutom att målen är låga så verkar den påtvingat framkrystad. Den är skriven endast för att EU säger att det ska finnas en sådan. När jag läser andra kommuners miljö och klimatmål ser jag mycket högre ambitioner och en större vilja. Inte alla kommuner men många verkar ha ekognistan!

Just nu har jag stor lust att ordna med en egen Earth hour-manifestation på torget. Lite sent påkommet kanske. Men en insändare kommer det att bli. En arg sådan.

7 kommentarer:

 1. Heja heja!
  Eldsjalar behovs, de flesta orkar inte ens stanga av sina stand-by. Keep up the good spirit=)

  SvaraRadera
 2. Intressanta jämförelser!!!
  Jag hörde också att de inte engagerat sig i Earth Hour p.g.a. tidsbrist eller vad det var. Ska det va så svårt, när det endast gäller 1 timma och bara just idag?

  SvaraRadera
 3. Vad tänkte du skriva i din insändare? Lägg upp den på bloggen sen! :D

  SvaraRadera
 4. Jag kommer, om du tänker ha "torgmöte"... :)

  SvaraRadera
 5. Tack Bodil!

  Sanna: Håller med! De har haft flera månader att förbereda sig om de hade velat!

  Mijima: Jag vet inte exakt, men här i stan finns mycket som borde förändras. Jag kommer absolut att publicera insändaren här!

  Hippihäxan: Som sagt så fanns inte tiden. Kanske nästa år :)

  SvaraRadera
 6. Bra att du reagerar mot din hemkommuns floskler. Så der det tyvärr även ut i min hemkommun.
  Hur gick det förresten med din insändare?

  SvaraRadera
 7. Martin: Det går bra med insändaren, den är nästan färdigskriven! Jag kommer antagligen att publicera den här när den är klar.

  SvaraRadera