fredag 24 april 2009

Så dumt!

Det blev en runda på stan idag. Jag gick runt i flera klädaffärer faktiskt och det är nog första klädbutiksrundan på 2-3 månader ungefär. Tanken var att jag skulle köpa ett ljust sommarplagg, min garderob är nämligen fylld av koftor i mörka färger.
Det fanns såklart en hel del snyggt men lusten att köpa något var som bortblåst. Det kändes dyrt att köpa en topp för 250 kr och i tankarna cirkulerade allt annat jag kunde få för den summan, en flaska linfröolja, en burk ekologisk lantbuljong, spirulinatabletter, en tvättboll osv.
Jag hittade till slut en tunika helt i min smak och till ett nedsatt pris på 49 kr. Den kommer jag att använda flitigt så något dåligt samvete har jag inte.
(Tunikan och katten Hanna som älskar att bli buren på axeln)

Och just det, jag köpte faktiskt ännu en tygpåse på Lindex, helt i ekologiskt material. Kassörskan slog in den och la den i en platspåse, jag tackade och gick ut.

Ehh vänta lite, vad hände där egentligen?
Det var inte förrän jag kom ut ur butiken som jag insåg mitt tragikomiska misstag. Här köper jag en tygkasse med texten "Keep it green, bring your own bag" och jag fick den i en plastkasse utan att ifrågasätta detta. Jag hade dessutom en tygpåse i väskan som jag hade kunnat lägga min nya kasse i (hur dumt det än låter). Detta borde omöjligt kunna hända! Det gäller att vara fokuserad och närvarande när man står vid en kassa annars är olyckan lätt framme.

4 kommentarer:

 1. Hahaha, vad knasigt. Ibland är inte knoppen men kroppen :)

  SvaraRadera
 2. Jag menade "med" men skrev "men"... ;)

  SvaraRadera
 3. Själv är jag lite sugen på Goodone's "Oi Anya" tygkasse. Rolig! http://www.goodone.co.uk/

  Tack för en inspirerande blogg!

  Linda
  http://enkeletik.blogspot.com

  SvaraRadera