onsdag 15 april 2009

Överkonsumtion är överkonsumtion

Jag gillar verkligen mina Baggu-påsar. Strax efter att jag hade inhandlat dem lyckades jag slarva bort alla tre men de dök upp igen, en efter en till min lycka. Jag älskar tygkassar och shoppingdjävulen tycker att jag ska köpa många fler. Men "Al Gore", ja ni vet han på den motsatta axeln, säger att det räcker med 6 stycken. 4 stora och två lite mindre..

Jag vill i vilket fall ha en mönstrad kasse från ecoreko. Al Gore får säga vad han vill om den saken. Det blir min sista kasse.

5 kommentarer:

 1. Åhh så många fina påsar de hade, blir man sugen eller vad? :D

  Vårt problem när vi handlar med "tygpåsar" (påsar av någon slags superplast) är att det inte finns några påsar till slaskhinken sen. Har läst om organiskt tillverkade påsar, men I can't find them...

  I vilket fall, du är värd en stor eloge för vad du gör!

  SvaraRadera
 2. :) Jag är också tokig i tygkassar! Jag har blivit mycket bättre på att ta med dem när jag handlar. Gillar även tyghandväskor, köpte en ny för ett tag sedan. Tror jag ska sy en i samma modell - i höst! Hinner inte med fler projekt i nuläget. :)

  SvaraRadera
 3. Mijima: Tack :)
  Organiska plastpåsar finns på ICA här i stan i alla fall, av märket Skona.
  Jag tycker inte att det är hela världen om man använder plastpåsarna till hushållssoporna. Jag själv försöker undvika att "plocka på mig" påsar i mindre storlekar som man brukar få i t ex klädaffärer. De använder man ju ändå sällan till något.

  Sanna: Nej så som du planterar, renoverar och pysslar så förstår jag om du skjuter fram syprojektet :)

  SvaraRadera
 4. På tal om tygkassar så finns det nu även miljövänligt alternativ för grönsakspåsarna.(http://inthenet-uf.se) Har köpt fem påsar därifrån och är supernöjd! tack för en jätte bra blogg!

  SvaraRadera
 5. Hej hej! Jag håller på att skriva ett specialarbete om överkonsumtion och undrar därför om du har några tips på bra böcker/annan fakta som kan vara användbar inom detta område?

  SvaraRadera