onsdag 22 april 2009

Ogrässoppa?

Idag blev det ännu mer nässelplockning. Vad jag upptäckte idag var att nässlorna brändes till skillnad från sist (tänkte första att det är normalt att de inte bränns när de är så små) och de luktade och såg annorlunda ut. Detta gjorde mig lite fundersam och jag förstod snart att det inte var vanliga brännnässlor som jag sist plockade. Soppan blev i alla fall god och jag mådde bra efteråt, men nässelsoppa var det inte. Kan det ha varit vitplister? Till vänster på bild ser ni den okända växt jag åt här om dagen och till höger en vanlig brännässla som jag plockade idag.

Värt att tillägga är att idag är det Jordens dag och min 24:e födelsedag. En bra dag att fira med närodlad och gratis nässelsoppa.

6 kommentarer:

 1. Hej!

  Ja... absolut värt att tillägga... Jordens dag, födelsedag och en mustig tallrik klorofyll. Magiskt, om du frågar mig!

  En ekosystemtjänst bland de många att tacksamt ta emot.

  Ja... jorden är så vacker... en liten varm gnista av liv och hopp och tanke i ett väldigt tomt och kallt kosmos.

  Youtube - the secret - planet earth (högst upp)

  Jag tycker du är stor i ditt miljöengagemang!
  Grattis Lovisa!

  En god hälsning från thord.

  SvaraRadera
 2. Tack för pedagogisk nässelbild! Det där var precis vad jag behövde - jag var på väg att plocka de vänstra bladen, som växte ymnigt på min promenadväg, men blev lite misstänksam för att den inte doftade som jag förväntade mig. Så jag avstod. Men håller med om att de ser ut som nässelbebisar. Nu har jag koll på att det ska vara taggigare blad.

  Grattis på födelsedagen även från mig, en okänd läsare :-)

  SvaraRadera
 3. GRATTIS! Hoppas du hade en bra dag. :)

  Jag såg nässlor igår när jag var ute och gick, men hade inget att ta dem i - jag får gå dit imorgon igen. Har aldrig gjort något av nässlor så det ska bli spännande! Bra att veta att vitplister är ofarligt om man råkar förväxla.

  SvaraRadera
 4. Tack snälla gulliga människor!

  SvaraRadera