torsdag 19 februari 2009

Är det så konstigt?

Den här bilden har jag visat tidigare. Så ser det alltid ut när jag cyklar till miljöstationen, men varför är det SÅ konstigt att cykla med en fullastad cykel? Folk kommenterar och ungdomar småskrattar när jag cyklar förbi gymnasieskolan på vägen. Ska jag ta bilen 700 meter bara för att verka mer normal? Nej, det ska jag inte. Jag kommer fortsätta att ta cykeln när jag slänger skräp eller storhandlar, det går ju faktiskt hur bra som helst!


I framtiden vill jag ha en christianiacykel! Tänk vad mycket skräp eller mat som får plats i en sån, och den är ju perfekt att köra framtida barn i, till dagis eller fotbollsträningen :)


12 kommentarer:

 1. Jag har också drömt om en Christianiabike (dom är ju så fina!). Men det har gått över. Insåg att Köpenhamn och Göteborg har stora skillnader vad gäller topografi. Jag skulle helt enkelt inte orka till dagis. Så jag får nöja mig med cykelstolen bakpå.

  Hoppas det är plattare där du bor! Eller att du har starkare benmuskler än vad jag har...

  SvaraRadera
 2. Ja du har en poäng där! Det kanske får bli en riktigt bra cykel i framtiden och en "cykelvagn/kärra" till den. Benmusklerna kan jag ju knappast skryta med precis :)

  SvaraRadera
 3. Du tänker helt rätt, men det är ju så typiskt att alla ska titta så fort det är någon som inte försöker vara och se ut som alla andra. Cykla på! Kram

  SvaraRadera
 4. Antagligen skulle det vara bra att ha som en "lastcykel" när man ska storhandla och återvinna som du säger. När jag var i Köpenhamn i somras såg det så himla mysigt ut med alla föräldrar som körde omkring med sina små knoddar i korgarna. Så mysigt det skulle vara! (Hoppas toppografin tillåter)

  SvaraRadera
 5. Sanna: Visst är det typiskt! I Asien, där hade ingen vänt på huvudet pga en fullpackad cykel liksom! =) Kram

  Annie: Jag tycker nog att toppografin är helt okej här! Kortare sträckor skulle säkert funka. Jag har inte sett cyklarna i verkligheten men kan tänka mig att det ser himla mysigt ut!

  SvaraRadera
 6. Nej vad härligt! Jag tycker din överlastade cykel ser riktigt mysig ut. Den ger ungefär samma känsla som välanvända pocketböcker som man släpar med sig över allt. Personlig :)

  SvaraRadera
 7. Echo: Tack, ja jag tycker att den är rätt charmig faktiskt! Fast jag känner mig lite som en sån där uteliggare i amerikanska filmer som går och drar på en kundvagn med pant i, jag hade nog lika gärna kunnat gjort det :)

  SvaraRadera
 8. Hej! Åh man tackar :) ja christian e ju rolig. hehe gillar verkligen dinn blogg med, kommer definitivt fortsätta läsa den! ha det bra!

  SvaraRadera
 9. Väldigt fin cykel måste jag säga=) I Mias hus hade de inte ens kompost, det känns förlegat.
  Tack för trösten över körkortet=) Nu känns det lite bättre! Förr eller senare så kommer jag väl att klara det.

  SvaraRadera
 10. Vilken bra blogg du verkar ha! Men kan inte du tipsa om sidan ett klick för skogen? Där går man in och klickar, och för varje klick (som är helt gratis för den som klickar) skänker sidans sponsorer pengar som går till att rädda gammelskog. Just nu kämpar man för att rädda Verles gammelskog i närheten av Göteborg, och det är bråttom! Innan den 19 mars måste man ha pengarna. All hjälp behövs!

  SvaraRadera
 11. Några av mina närmaste vänner har en christianiacykel och de är så nöjda. De använder den till allt.

  SvaraRadera
 12. Hej!

  Vilken fin ICA I love eco-kasse! ;-) Just nu har vi ekokampanj på ICA och vi har gjort en ekosajt också. Gå gärna in och kolla på ICA.se/eko. Hoppas du gillar!

  Hälsn.
  Petra Sintorn
  Redaktör ICA.se

  SvaraRadera